Standaardsituaties helpen Feyenoord langs Groningen: 'Was niet flitsend'

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord heeft de knappe 3-1 zege op CSKA Moskou in de Europa League een goed vervolg gegeven in de eredivisie. In De Kuip wonnen de Rotterdammers met 2-0 van FC Groningen.

Lutsharel Geertruida kopte vijf minuten na rust raak uit een corner en Steven Berghuis benutte in de slotfase een penalty. "Het was niet flitsend. We hadden twee standaardsituaties nodig om te scoren", zei Berghuis na afloop.

Ook trainer Dick Advocaat was gematigd tevreden: 'De eerste helft was zoeken, in de tweede helft hadden we controle.'

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Steven Berghuis, Dick Advocaat, Sergio Padt en Adrie Poldervaart. Voor de wedstrijd spraken we al met Frank Arnesen.

Beide ploegen begonnen met een tegenvaller. Feyenoord zag doelman Justin Bijlow tijdens de warming-up geblesseerd wegvallen en bij Groningen was trainer Danny Buijs vanwege trieste privéomstandigheden niet meegekomen.

Bijlow was voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar heeft zich door de blessure moeten afmelden bij bondscoach Frank de Boer.

Feyenoord draait mee in de top

Feyenoord bezet de vierde plaats achter Ajax, Vitesse en PSV, maar de verschillen zijn klein.

Stand na speelronde 8

Nick Marsman, de vervanger van Bijlow, had voor rust meer te doen dan zijn collega aan de overzijde Sergio Padt. Bij een ziedend schot van Remco Balk kreeg Marsman hulp van de lat.

De enige kans voor Feyenoord was aan Orkun Kökcü niet besteed en een treffer van Mark Diemers werd afgekeurd.

Groningen zette na de goal van Geertruida aan, maar kwam aanvallend tekort. Tyrell Malacia (paal) en invaller Joao Carlos Teixeira waren dicht bij de 2-0. Die kwam er via een feilloos ingeschoten penalty van Berghuis alsnog.