Mohamed Salah benut een penalty voor Liverpool

Liverpool en City spelen om niet van elkaar te verliezen, Spurs rukken op

Liverpool heeft in de Premier League de koppositie moeten afstaan aan Leicester City. De kampioen speelde met 1-1 gelijk bij rivaal Manchester City, terwijl Leicester thuis Wolverhampton Wanderers versloeg met 1-0.

Mohamed Salah zette Liverpool - nadat Kyle Walker Sadio Mané had gevloerd - uit een strafschop op 0-1. Gabriel Jesus maakte gelijk. Hij draaide handig weg en prikte de bal langs Alisson.

Spelen om niet te verliezen

Nog voor de rust miste Kevin De Bruyne namens City vanaf de penaltystip. Toen het levendige begin van de tweede helft niets had opgeleverd, werd er vooral nog gespeeld om niet te verliezen.

Jamie Vardy bezorgde Leicester de winst door een penalty te benutten. De spits mocht nog voor rust een tweede keer vuren van elf meter, maar die inzet ging bleef zonder succes.

Tottenham geruisloos naar tweede plaats

Bijna geruisloos is José Mourinho met Tottenham Hotspur naar de tweede plaats geslopen. Bij West Bromwich Albion werd met 1-0 gewonnen.

Harry Kane maakte twee minuten voor tijd het bevrijdende doelpunt. Het is al de derde nipte, late overwinning op rij voor de Spurs in de Engelse competitie.

Harry Kane scoort vlak voor tijd voor Tottenham

Ook voor de derde keer op rij was er geen plaats voor Steven Bergwijn in de Spurs-selectie. De Oranje-international moet het de laatste tijd doen met speeltijd in de Europa League.

Aston Villa zet Arsenal opzij

In de laatste wedstrijd van de avond zette Aston Villa kinderlijk eenvoudig Arsenal opzij: 3-0. Een eigen doelpunt van Bukayo Saka zette Aston Villa op het goede spoor. Lang bleef het bij die 0-1, tot een kwartier voor tijd Ollie Watkins twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Met de winst doet Aston Villa, na twee verloren wedstrijden, weer goede zaken. De club uit Birmingham staat met vijftien punten zesde, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de vijf hoger geklasseerde ploegen. De achterstand op koploper Leicester is slechts drie punten.