Sparta zet RKC opzij en pakt eerste zege van het seizoen

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft zijn eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Henk Fraser rekende in Waalwijk af met RKC: 0-2.

De Rotterdammers maakten in het niet al te hoogstaande duel de meeste aanspraak op de winst. De bezoekers zochten direct de aanval en stichtten in de eerste helft ook het meeste gevaar.

Bart Vriends dacht de score te openen voor Sparta, maar zijn doelpunt ging niet door omdat hij een overtreding had gemaakt op doelman Kostas Lamprou.

De Rotterdammers kwamen echter wel goed weg toen een duwtje van Adil Auassar niet met een penalty bestraft werd. De VAR zag er een overtreding in, maar na overleg bleef arbiter Ingmar Oostrom bij zijn beslissing.

Score na rust

Na rust opende Lennart Thy de score. Hij zette een mooie aanval zelf op met een hakje en kopte op aangeven van Sven Mijnans raak.

Kort daarna voorkwam Luuk Wouters de 0-2 van Mijnans. RKC werd amper gevaarlijk en Abdou Harroui scoorde vlak voor tijd de tweede voor Sparta.

Bekijk hieronder de reacties van Sparta-trainer Henk Fraser en zijn collega van RKC Fred Grim:

Sparta-coach Fraser was 'wel toe' aan eerste zege, Grim zag 'misschien één kans' voor RKC