Tammy Abraham viert zijn treffer met N'Golo Kante en Hakim Ziyech
NOS VoetbalAangepast

Ziyech dirigeert Chelsea langs Sheffield, Manchester United wint ook

Met Hakim Ziyech als regisseur heeft Chelsea zijn vierde competitiezege geboekt. Sheffield United werd in Londen met 4-1 verslagen. Dankzij de zege is Chelsea naar de derde plek in de Premier League gestegen.

Sheffield werd vorig jaar knap negende, maar is nu met één punt uit zeven wedstrijden hekkensluiter. Toch kwam de ploeg op 0-1 door een magnifieke hakbal van David McGoldrick.

Aan de hand van Ziyech, die strooide met briljante passes, zette Chelsea daarna de achtervolging in.

Lampard vol lof over Ziyech: 'Hij ziet de pass en vreest die niet'

Timo Werner raakte eerst nog de lat, maar Tammy Abraham scoorde wel na een vlotte aanval en Ben Chilwell tikte niet veel later de bal met het bovenbeen over de lijn na een fraaie voorzet van Ziyech.

Na de pauze nam de oud-Ajacied Chelsea opnieuw aan de hand en vond hij met een vrije trap het hoofd van Thiago Silva, die de 3-1 liet aantekenen. Ook Werner (die nog een grote kans kreeg na opnieuw een prachtige pass van Ziyech) pikte nog zijn doelpuntje mee.

Manchester United hield Everton van de koppositie in Engeland. Doordat Bruno Fernandes zich even kwaad maakte, werd op Goodison Park een achterstand omgebogen in een zege (1-3).

Donny van de Beek moest wederom genoegen nemen met een plek op de reservebank. Manager Ole Gunnar Solskjaer zag geen aanleiding de voormalig Ajacied in te brengen.

Even was er paniek, toen Aaron Wan-Bissaka slap verdedigde en Bernard met een schot in de korte hoek de thuisploeg op voorsprong zette. Maar een paar minuten later had Fernandes de stand met een krachtige kopbal weer in evenwicht gebracht.

Bruno Fernandes viert zijn treffer

Diezelfde Fernandes zag daarna dat Marcus Rashford net niet bij zijn voorzet kon, maar de indraaiende bal ketste desondanks via de paal binnen. Invaller Edinson Cavani scoorde in de extra tijd wel op aangeven van de Portugees.

United neemt met de dertiende plek afstand van de degradatiezone in de Premier League, Everton staat vijfde met drie punten en een wedstrijd meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl