Het Emmauscollege in Rotterdam ANP

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Rotterdam opgepakt die verdacht wordt van de mishandeling van een cameraman van PowNed. Die was donderdagochtend met een verslaggever van de omroep bij het Rotterdamse Emmauscollege voor een item over een bedreigde docent en werd belaagd.

De cameraman kreeg van een leerling een klap in zijn gezicht en hield er volgens PowNed-voorzitter Dominique Weesie een zwaar gekneusde pink aan over. De cameraman deed daarop aangifte.

Vanochtend meldde de politie ook twee nieuwe arrestaties in de zaak rond het bedreigen van het Emmauscollege en een docent van de school. Een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag werden aangehouden op verdenking van bedreiging en opruiing. Gisteren werd een 18-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

Cartoon

Deze week werd bekend dat een docent van het katholieke Emmauscollege wordt bedreigd en is ondergedoken omdat hij een spotprent van Joep Bertrams heeft laten zien. Op die tekening wordt een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt afgebeeld, die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd.

De cartoon hing al vijf jaar in de school, maar kwam opnieuw in de belangstelling omdat er aandacht werd besteed aan de moord op de Franse docent Samuel Paty.

STER reclame