In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Vonnis tegen verdachten viervoudige moord Enschede, OM eiste levenslang

De rechter beslist vandaag of drie mannen een levenslange gevangenisstraf krijgen voor de viervoudige moord in Enschede in 2018. Het gaat om Camil A. en zijn zoons Dejan en Denis. Volgens RTV Oost is het een van de spraakmakendste zaken waar de rechtbank in Almelo zich ooit over heeft gebogen.

Het is november 2018 als in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede vier mannen op klaarlichte dag worden doodgeschoten. De slachtoffers zijn de growshopeigenaar uit Enschede, een Arnhemmer en twee Hengeloërs, onder wie een oud-eigenaar van de zaak.

Er zijn meerdere scenario's over het motief voor de moorden. Een scenario is een uit de hand gelopen roofoverval. De verdachten kampten met schulden en dachten in de growshop geld te kunnen halen bij de slachtoffers. Een ander scenario gaat uit van een ruzie tussen de verdachten en de oud-eigenaar van de growshop. Die zou de verdachten in het verleden per ongeluk verkeerde hennepstekken hebben geleverd.

"Na het doden van het eerste slachtoffer hebben de verdachten zich enige tijd beraden over wat ze met de andere aanwezigen moesten doen", zei de officier van justitie eerder. "Uiteindelijk zijn die ook doodgeschoten."

Uit onderzoek is gebleken dat de slachtoffers met twee verschillende wapens zijn omgebracht. "Tien schoten, tien keer raak." Volgens het OM zijn de slachtoffers "afgemaakt als beesten".

In zakken van overledenen op zoek naar geld

De officier van justitie zei eerder dat de verdachten na de moorden geld pakten. "Ze blijken niet te beroerd om tussen de lichamen, door het bloed en zelfs in de zakken van de overledenen op zoek te gaan naar geld."

Vrij snel na de moorden kreeg de recherche Camil A. en zijn twee zonen Dejan en Denis in het vizier. Het lijkt erop dat de drie verdachten op haast amateuristische wijze hebben geblunderd, schrijft RTV Oost. Zo lieten ze dna-materiaal achter in de growshop en werd er bloed van een van de slachtoffers gevonden in de auto van oudste zoon Dejan. Ook bleek dat de verdachten zich rond het tijdstip van de moord meerdere keren hebben laten filmen in de buurt van de growshop.

Tot op de dag van vandaag hebben de verdachten niks gezegd. Door nabestaanden werden ze de afgelopen tijd bespuugd en beschimpt, maar dat heeft er niet toe geleid dat ze gingen praten.

Het Openbaar Ministerie baseert zich bij de eis tot levenslang vooral op bewijzen uit het forensisch sporenonderzoek. De zaak begint vandaag rond 13.15 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl