AFP

In de laatste update van de online berichtendienst WhatsApp krijgen gebruikers de mogelijkheid om berichten na zeven dagen automatisch te laten verdwijnen.

De service staat automatisch op 'uit' en de gebruiker kan zelf beslissen of hij die op 'aan' zet. De berichtendienst verwijdert dan na zeven dagen bestanden als foto's, video's en ongelezen tekstberichten. Op deze manier wordt onder meer opslagruimte op de mobiele telefoon vrijgemaakt.

Gebruikers kunnen per contact bepalen of ze deze mogelijkheid willen toepassen, maar de dienst werkt alleen als de gesprekspartner de functie ook heeft aanstaan.

Geen garantie

De mogelijkheid is nu beschikbaar voor Android-gebruikers en moet binnen enkele weken beschikbaar komen voor alle twee miljard gebruikers, aldus WhatsApp. Mensen die er gebruik van maken, hoeven niet bang te zijn dat al hun oude berichten en bestanden verdwijnen, aldus de berichtendienst.

De chatapp waarschuwt dat de ontvanger van berichten die na ontvangst kan doorsturen of er een afbeelding van kan bewaren. Er is dus geen garantie dat een bericht volledig verdwijnt.

Mogelijk wordt de functie van de app op den duur uitgebreid, zodat gesprekken ook al na kortere tijd gewist kunnen worden. Eerst wil WhatsApp zien of het aanslaat.

STER reclame