NOS Nieuws

Wekdienst 5/11: Ontknoping in VS lijkt te naderen • Engeland opnieuw in lockdown

Goedemorgen! Vandaag belooft in de VS opnieuw een spannende dag te worden; de presidentsverkiezingen zijn nog altijd niet beslecht. En in Engeland gaat een nieuwe lockdown in.

Na een koude start schijnt vandaag de zon geregeld en het blijft droog. Alleen in het zuiden kunnen bewolking of mist voor grijs weer zorgen. Daar wordt het 8 graden, elders 11 of 12 graden. De komende dagen blijft het rustig weer met geregeld zon. De middagtemperatuur loopt op naar 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ook vandaag zijn de ogen weer gericht op de Verenigde Staten. Na de presidentsverkiezingen van dinsdag is er nog geen winnaar bekend, hoewel Joe Biden momenteel uitloopt op Donald Trump. Het tellen van de stemmen duurt lang, vanwege de grote hoeveelheid briefstemmen dit jaar.
  • Engeland gaat opnieuw in lockdown. In ieder geval tot 2 december gaat alles in het land op slot, behalve scholen, crèches, universiteiten en "essentiële" winkels als supermarkten en apotheken.
  • Om 14.30 uur geeft Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding een update over de situatie in de Nederlandse ziekenhuizen, waar het gaat om coronapatiënten. Dat doet hij iedere maandag en donderdag.

Wat heb je gemist?

In vijf van de vijftig Amerikaanse staten blijft een uitslag van de presidentsverkiezingen vooralsnog uit. Kandidaten Joe Biden en Donald Trump ontlopen elkaar in de swing states soms slechts duizenden stemmen. Daarmee lijkt de race om het Witte Huis voorlopig niet voorbij.

Biden lijkt na de winst in swing states Michigan en Wisconsin de grootste kans op het presidentschap te maken. De Democraat staat in de uitslagenkaart van persbureau AP op 264 van de benodigde 270 kiesmannen. Een overwinning in één van de resterende swing states is voor hem voldoende. In Nevada staat hij op winst, terwijl in Georgia en Pennsylvania de voorsprong van Trump afneemt.

Blijf op de hoogte via ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Volgens de directeur van het Gelderse Museum MORE is hij (naast Rembrandt) misschien wel de bekendste schilder ooit: Bob Ross. De tv-kunstenaar, die in zijn programma The Joy of Painting in minder dan een half uur een aangekleed landschap kon schilderen, zou in het museum zijn eerste solotentoonstelling krijgen.

Vanwege de aangescherpte coronaregels is de opening van de expositie uitgesteld:

Tentoonstelling 'snelle en virtuoze' Bob Ross moet nog even zonder publiek

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl