Franse militairen in het grensgebied van Mali en Burkina Faso
NOS Nieuws

Vijftig doden bij Franse aanval op 'jihadistenkonvooi' in Mali

Franse militairen hebben vrijdag in Mali vijftig extremistische moslims gedood. Ook zijn wapens en uitrusting in beslag genomen. Dat zegt de Franse minister van Defensie, Florence Parly, op Twitter.

In een ander bericht schrijft ze dat hiermee een grote klap is uitgedeeld aan jihadisten die banden hadden met het de terreurnetwerk al-Qaida. De operatie toont volgens haar aan dat terroristische groepen niet ongestraft hun gang kunnen gaan.

De mannen, volgens het Franse leger islamitische strijders, maakten deel uit van een konvooi van motorrijders dat met hulp van drones was opgespoord. Het konvooi werd eerst vanuit de lucht bestookt, daarna volgde een aanval op de grond door Franse commando's.

Duizenden Fransen

Minister Parly brengt op dit moment een bezoek aan de Malinese hoofdstad Bamako. Frankrijk heeft enkele duizenden militairen in West-Afrika om regeringen daar bij te staan bij de strijd tegen extremistische islamitische groepen.

In het grensgebied van Mali, Burkina Faso en Niger is op dit moment ook een Franse operatie gaande, zegt een bron van het Amerikaanse persbureau AP.

Overgangsregering

Mali heeft een overgangsregering. Die werd geïnstalleerd na de afzetting in augustus van de toenmalige president Keïta door militairen.

De overgangsregering zou Parly hebben verzekerd dat er snel verkiezingen worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl