Leicester-spits Jamie Vardy was tegen Leeds goed voor een goal en een assist

Leicester City rukt dankzij zege bij Leeds United op naar tweede plaats

Leicester City is door een 4-1 zege bij Leeds United opgerukt naar de tweede plaats in de Premier League op één punt van koploper Liverpool. Het gepromoveerde Leeds was bij een overwinning de topvijf binnengestormd, maar blijft nu in de middenmoot hangen.

Het duel op Elland Road was nog geen twee minuten oud toen Patrick Bamford een niet te missen kopkans kreeg, maar hij stuurde de bal recht in de armen van Leicester-doelman Kasper Schmeichel. Een minuut later lag de bal in het andere doel. De terugspeelbal van Robin Koch had te weinig vaart, waardoor Jamie Vardy de pass kon onderscheppen en vervolgens Harvey Barnes bediende: 0-1.

Illan Meslier had al enkele reddingen op zijn naam staan, toen hij in de 21ste minuut opnieuw moest capituleren. De kopbal van Vardy kon hij nog keren, maar tegen de rebound van Youri Tielemans viel niets te beginnen.

De Belg Youri Tielemans viert zijn eerste van de twee treffers tegen Leeds

Bamford had kort voor rust voor de aansluiting kunnen zorgen na een lepe steekbal van Luke Ayling, maar de spits kreeg de bal onvoldoende onder controle om Schmeichel te verschalken.

Op de kruising

Die spanning keerde vlak na rust alsnog terug dankzij Stuart Dallas wiens indraaiende voorzet door iedereen gemist werd en bij de tweede paal het doel binnenplofte. Kort daarop eindigde een schot van Pablo Hernández op de kruising.

Het energieke Leeds bleef jagen op de gelijkmaker, maar kreeg een kwartier voor tijd de kous op de kop. De tien minuten eerder ingevallen James Maddison vond met een knappe pass in de diepte Cengiz Under die op zijn beurt Vardy weer in stelling bracht. Ook het slotakkoord kwam op naam van Leicester: na ingrijpen door de VAR scoorde Tielemans vanaf elf meter.