ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 1/11: Overleg coronacrisis Catshuis • Laatste dag NK afstanden

Goedemorgen! Het kabinet overlegt op het Catshuis met het RIVM of de huidige maatregelen voldoende zijn en de PvdA maakt in Heerenveen het verkiezingsprogramma bekend.

Vandaag is het overwegend bewolkt en soms valt er wat regen. Het waait flink en het wordt 16 tot 17 graden. Morgen wordt het een stuk zachter, in het zuidoosten kan het dan 20 graden worden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het Catshuis overlegt het kabinet met onder meer met het RIVM over het aantal coronabesmettingen en of de huidige maatregelen voldoende zijn.
  • Op het Friesland College in Heerenveen wordt het verkiezingsprogramma van de PvdA gepresenteerd. Partijleider Lodewijk Asscher gaat in gesprek met mbo-studenten over de plannen.
  • Het is de laatste dag van de NK afstanden in Heerenveen. In Thialf strijden de schaatsers om de nationale titels. De NK zijn live te volgen via NOS.nl en in de app van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Wat heb je gemist?

De politie heeft vannacht meerdere illegale feesten beëindigd. In Zuid-Limburg waren 100 tot 150 mensen bij elkaar in de bossen bij Geulle in Zuid-Limburg. De politie vond hen na meldingen. Omdat het feest zo groot was, is de mobiele eenheid erbij gehaald. Ongeveer 100 feestvierders hebben een bekeuring gekregen. 11 mensen zijn aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren.

In het dorp Halfweg bij Amsterdam vond de politie 70 mensen in een vakantiehuisje voor 8 personen. Ze hielden er een Halloweenfeest.

Sinds de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt moest de politie al meerdere malen ingrijpen bij feesten waar de regels niet worden nageleefd. In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde dat in onder meer Utrecht, Rotterdam en Angerlo.

Zo beëindigde de politie het illegale feest in de bossen van Geulle:

Politie beëindigt illegale feesten in Limburgse bossen

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Door corona konden Amerikanen Halloween niet vieren zoals ze gewend zijn, maar dat wil niet zeggen dat er niks aan werd gedaan. Een vader in Rochester, New York bouwde een 15 meter lang en 6 meter hoog piratenschip voor zijn huis, compleet met sinistere verlichting en vuureffecten. Het idee kwam van zijn kinderen.

"Ik heb hier geen ervaring mee", vertelde hij CNN. "Ik doe het voor de lol, voor mijn kinderen. Het is ook een zwaar jaar voor veel mensen. Dit was een perfecte kans om mensen blij te maken en iets te doen wat weer even normaal voelt."

Fijne zondag!


Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl