Militairen in Niger op zoek naar terroristen
NOS Nieuws

Amerikaanse commando's bevrijden ontvoerde landgenoot in Nigeria

Amerikaanse special forces hebben in het noorden van Nigeria een landgenoot bevrijd die maandag in een plaatsje over de grens in Niger was ontvoerd. De man, 27-jarige Philip Walton, woonde daar al twee jaar met vrouw en kind. Volgens Amerikaanse media had hij daar een boerderij.

Een groep zwaarbewapende mannen op motoren overviel hem en nam hem mee over de grens. De groep zou losgeld hebben geëist. In het gebied zijn jihadistische terreurgroepen maar ook criminele bendes actief.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf geen details over de bevrijdingsactie. Bronnen van persbureau Reuters zeggen dat Walton zich nu in de woning van de Amerikaanse ambassadeur in Niger bevindt.

President Trump plaatste er een bericht over op Twitter. "Vannacht hebben dappere strijders van ons land een Amerikaanse gijzelaar bevrijd. Wij eren onze moedige militairen die bij deze gedurfde nachtelijke operatie betrokken waren en vieren de veilige terugkeer van weer een Amerikaanse burger!" Het Amerikaanse ministerie van Defensie zei dat er geen enkele militair gewond is geraakt.

In Niger worden geregeld westerlingen ontvoerd of vermoord. In augustus werden zes Franse hulpverleners, hun chauffeur en een gids door gewapende mannen doodgeschoten. In Niger en andere landen in de regio worden zeker zes westerlingen in gijzeling gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl