De jongeren sluiten het clubje vrienden in, op de Kerkstraat in Den Bosch
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Politie lost schoten na groepsberoving in Den Bosch

Een groep van zo'n 25 jongeren heeft gisteravond in Den Bosch een clubje van vier vrienden geschopt, geslagen en beroofd. De politie was snel ter plaatse en wist direct twee verdachten aan te houden. Een derde verdachte kon na het lossen van waarschuwingsschoten worden opgepakt. Het gaat om drie minderjarige jongens uit Vught.

Het incident vond plaats rond 23.15 uur gisteravond. De 25 jongeren, van wie een deel bivakmutsen ophad, hadden het op de vier vrienden gemunt. De vier probeerden er nog vandoor te gaan, maar ze werden ingesloten, tegen de grond gewerkt, geschopt en beroofd, meldt Omroep Brabant.

De groep stuift uiteen

"Ook als zij op de grond liggen, blijven de jongeren op hen intrappen en slaan. Uiteindelijk weet één van de vrienden te ontkomen en het alarmnummer 112 te bellen", aldus de politie. Zodra de politie arriveerde, stoof de groep uiteen. Drie verdachten werden snel gearresteerd. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

De politie vermoedt dat een incident eerder op de avond iets met de beroving heeft te maken. Een getuige zag dat vier fietsers op de Markt werden belaagd door een groep van zo'n 25 jongeren. De opgeroepen politie trof niemand meer aan op de Markt.

Advertentie via Ster.nl