Lior Refaelov heeft gescoord voor Antwerp, links aangever Dieumerci Mbokani
NOS Voetbal

Antwerp verrast Spurs, oud-Feyenoorder Manu verliest ondanks hattrick

Tottenham Hotspur heeft zich in de Europa League laten verrassen door Antwerp, dat in eigen huis een 1-0 zege boekte op de topclub uit Premier League.

De Belgen hadden die ene treffer al voor rust te pakken, toen Ben Davies de bal op knullige wijze verspeelde aan Dieumerci Mbokani die ploeggenoot Lior Refaelov op maat bediende.

De 1-0 tussenstand noopte Spurs-manager José Mourinho om zijn steraanvallers Heung-min Son en Harry Kane na de pauze alsnog in het veld te brengen. Het baatte de Londenaren niet; de Spurs, waar Steven Bergwijn na rust niet terugkeerde, bleven verstoken van een eerste zege op Belgische bodem.

Misser Ibrahimovic deert Milan niet

AC Milan wist ook zijn tweede wedstrijd in groep H te winnen. In eigen huis was het met 3-0 te sterk voor Sparta Praag.

De koploper in de Serie A kon zich zelfs een misser vanaf elf meter van Zlatan Ibrahimovic permitteren. De Zweed schoot de zelf versierde strafschop vlak voor rust - bij een 1-0 voorsprong dankzij Brahim Diaz - via de lat over. Na de pauze voerden de Portugezen Rafael Leao en Diogo Dalot de score verder op.

Een lach op het gezicht van Zlatan Ibrahimovic na zijn gemiste strafschop

In dezelfde poule bleef Celtic opnieuw verstoken van een overwinning. Op de 3-1 thuisnederlaag van vorige week tegen Milan volgde nu een 2-2 gelijkspel bij Lille. Een tegenvaller na de twee treffers die Mohamed Elyounoussi voor de pauze voor de Schotten produceerde. Zeki Celik en Jonathan Ikone zorgden er in het laatste kwart van de wedstrijd voor dat de Fransen nog een punt pakten.

Hattrick Manu, maar geen zege

Oud-Feyenoorder Elvis Manu onderscheidde zich met een hattrick voor Loedogorets, waarvan eentje vanaf elf meter. Veel hielp het de Bulgaren niet daar LASK vier keer het doel vond in Linz: 4-3.

Elvis Manu viert een van zijn drie goals voor Loedogorets

FK Qarabag was dicht bij een zege op het kansen verprutsende Villarreal. Het kwam in de 78ste minuut tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong dankzij Owusu Kwabena. Twee minuten later had Yeremi Pino de Spanjaarden echter alweer langszij gebracht, waarna Paco Alcacer met twee doelpunten de ploeg uit Azerbeidzjan zelfs nog een remise ontnam.

Uitslagen Europa League (duels 18.55 uur)

Groep G
AEK Athene - Leicester City 1-2
Zorja Loegansk - Sporting Braga 1-2
Groep H
AC Milan - Sparta Praag 3-0
Lille - Celtic 2-2
Groep I
FK Qarabag - Villarreal 1-3
Sivasspor - Maccabi Tel Aviv 1-2
Groep J
Antwerp - Tottenham Hotspur 1-0
LASK Linz - Loedogorets 4-3
Groep K
Feyenoord - Wolfsberger AC 1-4
CSKA Moskou - Dinamo Zagreb 0-0
Groep L
Rode Ster Belgrado - Slovan Liberec 5-1
KAA Gent - TSG Hoffenheim 1-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl