De man werd door de politie uit zijn huis gehaald
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vermist meisje uit Berghem werd teruggevonden in Den Haag

Het 15-jarig meisje uit Berghem, dat sinds vorige week werd vermist, verbleef in een huis in Den Haag. Ze is daar gisteravond rond middernacht door de politie gevonden. De 31-jarige bewoner van het huis, in de wijk Zeeheldenkwartier, is aangehouden, zo meldt de politie.

Het meisje vertrok vrijdagmiddag vanaf het huis van haar moeder in Berghem en was sinds die tijd spoorloos. Ze werd teruggevonden enkele uren na een landelijke oproep gisteravond via een Amber Alert.

Daarbij werd ook een foto van een man vrijgegeven die mogelijk met haar verdwijning te maken zou hebben. De politie laat nu weten dat dit ook de man is die is aangehouden. De verblijfplaats van de man kwam onder meer naar voren op basis van tips na het Amber Alert.

"We maakten ons erg ongerust omdat aanknopingspunten in het begin uitbleven, maar we zijn erg blij met de uiteindelijke afloop", zegt de onderzoeksleider van de politie tegen Omroep Brabant.

Ik ben in shock en had dit echt nooit verwacht

Buurtbewoner die getuige was van inval politie

Het meisje werd dus uiteindelijk teruggevonden in een woning in Den Haag. Een omwonende zegt tegen Omroep West dat hij rond 23.00 uur de politie aan de deur kreeg in zijn huis in de Piet Heinstraat. "De agent vertelde dat het om het meisje van het Amber Alert ging en dat ze de man gevonden hadden via de gps van zijn telefoon." Even later zagen hij en zijn vriendin een arrestatieteam de straat in komen.

"Ze waren in burger. We hoorden hoe ze binnen braken." Kort daarna werd de man afgevoerd. Een kwartier kwam ook het meisje naar buiten.

Het meisje wordt weggeleid door de politie

De bewoners kunnen maar moeilijk geloven dat hun buurman betrokken is bij deze zaak. "Ik had dit echt nooit verwacht. We zien de man wel eens lopen overdag. Hij is veel thuis, maar verder kennen we hem eigenlijk niet."

Familie dolgelukkig

De familie van het meisje is dolblij dat ze weer terecht is. Tegen Omroep Brabant zegt een woordvoerder van de familie dat iedereen "helemaal gelukkig is". "Het enige doel was om haar weer veilig terug te hebben en dat is nu gebeurd. In de loop van de nacht kon de familie met haar herenigd worden, haar weer in hun armen sluiten."

Gisteravond werd duidelijk dat ze vorige week was opgepikt door een man in een geel-groene Kia Picanto. De politie verspreidde daarop direct een Amber Alert omdat werd gevreesd voor het leven van het meisje.

Voor de familie zijn er nog veel vragen, zegt de woordvoerder. "De familie heeft heel goed contact gehad met de politie. Ze zijn ook heel erg blij met het onderzoeksteam. Ze hebben alles op alles gezet om haar te vinden. Wat er allemaal gebeurd is, moeten we zien. Het is aan de politie om dat te onderzoeken."

Advertentie via Ster.nl