NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 28/10: coronadebat Tweede Kamer en protest in Polen

Goedemorgen! Vandaag worden er weer protesten verwacht in Polen tegen de anti-abortuswet. Ook in Den Haag gaan mensen hiertegen demonstreren.

De zon laat zich in de ochtend zien, maar in de loop van de dag gaat het overal regenen. De zwaarste buien vallen in de kustregio's, daar is ook onweer en hagel mogelijk. Het wordt maximaal 12 graden en er waait een matige tot soms harde wind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Opnieuw protesten tegen de nieuwe anti-abortuswet in Polen. Ook in Nederland gaan mensen demonstreren. Ze doen dat in Den Haag.
  • Het is verkiezingsdag in Tanzania, maar zonder corona-beperkingen.
  • En omwonenden van het Holocaust-namenmonument in Amsterdam horen het oordeel van de Raad van State over hun bezwaar tegen de vergunning voor het monument. De bouw is al in volle gang.
  • Ook wordt er weer gedebatteerd in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Wat heb je gemist?

De Europese Commissie wil dat er zo snel mogelijk overal in de Europese Unie een wettelijk minimumloon komt. Hoe hoog dat moet worden, mogen de lidstaten zelf bepalen.

Volgens Eurocommissaris Schmit leven nu nog te veel mensen in de EU op of onder de armoedegrens, omdat hun loon te laag is.

Op dit moment hebben 21 lidstaten een wettelijk minimumloon, terwijl in bijvoorbeeld de Scandinavische landen de sociale partners afspraken maken over de hoogte van het loon. Ook Italië, Cyprus en Oostenrijk hebben geen wettelijk minimumloon.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Minister De Jonge bevestigde vanavond waar veel mensen al bang voor waren: de gedeeltelijke lockdown gaat nog wel even duren. Zeker tot in december, zei hij tijdens de persconferentie met premier Rutte.

Hoe komen we die tijd op een zo fijn mogelijke manier door? Een aantal tips vind je in dit artikel.

Zoals deze: blijf bewegen tijdens het thuiswerken:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl