Sergio Ramos baalt van een van de tegengoals

Weer kan Real niet winnen in Champions League, Bayern en City nog foutloos

De topploegen Bayern München en Manchester City hebben dinsdag geen misstap gemaakt in hun tweede groepsduel van dit Champions League-seizoen, maar Real Madrid wel. Opnieuw.

Vorige week liet De Koninklijke zich thuis verrassen door Sjachtar Donetsk (2-3 nederlaag) en nu werd er bij Borussia Mönchengladbach ternauwernood met 2-2 gelijkgespeeld. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgden Karim Benzema en Casemiro nog voor een punt. Eden Hazard maakte na tweeënhalve maand blessureleed zijn rentree bij de Madrilenen.

Marcus Thuram, de zoon van voormalig Frans international Lilian Thuram, had daarvoor beide goals gemaakt voor de Duitsers.

Marcus Thuram

Sjachtar Donetsk hield in groep B na de verrassende zege bij Real thuis een punt over aan het duel met Internazionale (0-0). Verdiend was dat allerminst, want de ploeg van Stefan de Vrij raakte meerdere keren het houtwerk. Sjachtar blijft koploper.

Bayern nog foutloos

Titelhouder Bayern München is na twee duels in de Champions League nog foutloos. Na de 4-0 winst op Atlético Madrid vorige week hadden de Duitsers dinsdagavond meer moeite bij Lokomotiv Moskou: 1-2.

In een goedgevuld stadion in Moskou - in Rusland zijn er 'gewoon' toeschouwers welkom bij sportwedstrijden - was Joshua Kimmich de gevierde man. Zijn uithaal elf minuten voor tijd zorgde voor drie punten.

Bayern München viert de late treffer van Kimmich

Atlético won in een boeiend duel van RB Salzburg, dankzij twee goals van Félix: 3-2. Zijn eerste (de 2-2) was de mooiste; hij rondde een combinatie af die dwars door de verdediging sneed. Atlético staat nu tweede in de groep achter Bayern.

City wint ook tweede duel

Manchester City won eveneens zijn tweede wedstrijd. Na de 3-1 thuis tegen FC Porto stapten de Citizens ook bij Olympique Marseille als winnaar van het veld: 3-0. Ferrán Torres, Ilkay Gündogan en Raheem Sterling maakten de goals. Kevin De Bruyne strooide met assists.

Bij Marseille zat Kevin Strootman de hele wedstrijd op de bank en bij City was Nathan Aké er niet bij vanwege een blessure.

In dezelfde groep won FC Porto thuis met 2-0 van Olympiakos. Beide ploegen hebben nu een keer gewonnen en bezetten achter City de tweede en derde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl