De Graafschap bekert verder door een 3-1 overwinning op FC Twente

De Graafschap verrast met bekerzege op FC Twente, VVV herpakt zich na 13-0

De Graafschap heeft zich verrassend geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie was in Enschede met 3-1 te sterk voor FC Twente.

FC Utrecht bereikte de volgende ronde door met 4-2 te winnen van FC Dordrecht. Ook sc Heerenveen en VVV-Venlo bekeren verder. De Friezen schakelden TOP Oss uit (3-1) en de Limburgers rekenden af met FC Den Bosch (4-2).

Superboeren starten goed

Het elftal van FC Twente, dat in de eredivisie prima aan het seizoen is begonnen, was op een aantal plekken gewijzigd. Doelman Jeffrey de Lange maakte zijn debuut, terwijl onder anderen Vaclav Cerny en Wout Brama op de bank begonnen.

Na bijna twintig minuten kwam De Graafschap via Mohamed Hamdaoui op voorsprong. De linkerspits trok naar binnen en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter De Lange.

Een kwartier later was het opnieuw raak voor de bezoekers. De Graafschap zette de defensie van Twente volop onder druk, waarna Joey Konings profiteerde van slecht uitverdedigen.

De uitslagen in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi

Twente-coach Ron Jans reageerde met een drietal wissels na rust. De thuisploeg ging beter spelen en halverwege de tweede helft tekende de 19-jarige debutant Casper Staring voor de aansluitingstreffer.

In het vervolg was Twente een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar het was De Graafschap dat nog een keer scoorde. Verdediger Julian Lelieveld gooide het duel in blessuretijd in het slot door voor 3-1 te zorgen.

VVV-goalie Van Crooy met schrik vrij

Bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Den Bosch speelde Delano van Crooy opnieuw een hoofdrol. De Limburgse doelman, die afgelopen zaterdag dertien keer moest vissen in het thuisduel met Ajax, stond met een blunder aan de basis van de eerste treffer van de wedstrijd.

Vlak voor rust liet Van Crooy de bal na een voorzet van Den Bosch-aanvaller Don Bolsius uit z'n handen glippen. Romano Postema zette de bezoekers vervolgens op voorsprong.

VVV-doelman Van Crooy juicht na de 2-1 tegen Den Bosch

Tot opluchting van Van Crooy draaide VVV het duel in de tweede helft binnen enkele minuten om. Eerst tekende Georgios Giakoumakis voor de gelijkmaker, waarna Jafar Arias even later de 2-1 binnenschoot.

Na een rake penalty van Giakoumakis werd het een kwartier voor tijd 3-1. Den Bosch mocht na de tweede goal van Postema nog even hopen op een goed resultaat, maar Tobias Pachonik bepaalde de eindstand namens VVV in de slotfase op 4-2.

Utrecht de sterkste aan Krommedijk

Bij FC Utrecht, waar routinier Willem Janssen na negen maanden blessureleed zijn rentree maakte, speelde Bart Ramselaar in de eerste helft een hoofdrol. Hij zette de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong. Kort voor rust tekende Gyrano Kerk voor de derde Utrechtse goal.

De spelers van FC Utrecht vieren de treffer van Gyrano Kerk

Na het eerste doelpunt van Ramselaar had Nikolas Agrafiotis gescoord namens FC Dordrecht. Dat doelpunt kwam voor een groot deel op het conto van Thijmen Nijhuis. De nieuwe eerste doelman van Utrecht ging pijnlijk in de fout.

In de tweede helft liet opnieuw Agrafiotis de bezoekers schrikken door voor 3-2 te zorgen, maar tien minuten voor tijd scoorde Utrecht opnieuw via Sander van de Streek.

Heerenveen eenvoudig verder

Heerenveen had thuis weinig problemen met TOP Oss: 3-1. Voor de nummer vier van de eredivisie scoorden Joey Veerman, Benjamin Nygren en Rodney Kongolo. De treffer van de bezoekers kwam op naam van Joshua Sanches.