In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Drie aanhoudingen voor oplichting met pinapparaten van bezorgdienst

De politie heeft vanochtend drie mannen aangehouden op verdenking van witwassen en oplichting. Het drietal zou pinterminals van een supermarktbezorgdienst hebben omgewisseld. De mannen maakten zo tienduizenden euro's buit, aldus de politie.

Het gaat om een 25-jarige man uit Doetinchem, een 20-jarige man uit Delft en een 26-jarige man uit Den Haag. Volgens de politie wisten de mannen vorig jaar tussen 30 maart en 16 mei in totaal veertien pinapparaten om te wisselen. Met zo'n machientje kunnen klanten aan de deur voor hun boodschappen betalen.

De daders deden zich voor als iemand van het hoofdkantoor van de supermarktketen en belden een bezorger die al onderweg was naar klanten. De bezorger kreeg te horen dat de terminal een update nodig had en de daders maakten met hem een afspraak om het apparaat onderweg om te wisselen.

Via de nieuwe terminal kwam het bedrag dat klanten afrekenden rechtstreeks op een rekening van een tussenpersoon, of katvanger, terecht. Daarna haalden de oplichters het geld direct van die rekening af.

De drie mannen die nu zijn gearresteerd zitten in de cel en mogen alleen contact hebben met hun advocaat, meldt Omroep West. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Advertentie via Ster.nl