Jan-Willem Start Op
NOS Nieuwsā€¢

NOS'er Carmen Verheul op NPO Radio 2 gekozen tot beste nieuwslezer

Carmen Verheul heeft de RadioFreak Award gewonnen voor Beste Nieuwslezer. De nieuwslezer van de NOS kreeg de meeste stemmen van het publiek. Ronald Remmelzwaan van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Henk Blok van Radio 538 waren ook genomineerd.

Verheul is de vaste nieuwslezer in de ochtend op NPO Radio 2. Op die zender werd ze vanochtend dan ook verrast met de prijs. In de uitzending van de ochtendshow Jan-Willem Start Op, gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen en sidekick Jeroen Kijk in de Vegte, kreeg ze te horen dat ze de winnaar was.

"Dit betekent echt heel veel voor me", was haar eerste reactie. "Als je als 13-jarig meisje de straat op gaat met je bandrecorder om straatinterviews te doen en je droomt van de radio, dan zit de liefde voor radio heel erg diep."

Verheul werd in 2015 al eens genomineerd voor de prijs, maar toen won Henk Blok. Vorig jaar won haar collega Matijn Nijhuis de prijs. Hij is ook een van de vaste nieuwslezers op NPO Radio 2, maar dan in de middag.

Dit jaar werd er ruim 16.000 keer gestemd voor de RadioFreak Awards. Er zijn zes categorieƫn die vooral zijn bedoeld voor de mensen die achter de schermen bij de radio werken, zoals Beste Vormgeving, Beste Verslaggever en Beste Nachtprogramma. Volgens de radio-nieuwssite "is er meer dan alleen de bekende radiogezichten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl