Michel Vorm in september 2018 als doelman van Tottenham Hotspur AFP

Doelman Michel Vorm heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. "Bedankt voor dit hoofdstuk, ik heb besloten om te stoppen met professioneel voetbal", laat de 15-voudig international via Instagram weten.

De 37-jarige IJsselsteiner keepte in totaal ruim 350 wedstrijden. Hij werd in 2005 prof bij FC Utrecht, dat hem het eerste seizoen verhuurde aan FC Den Bosch. De vijf jaar daarop was hij vaste keus in de Domstad.

Medio 2011 verhuisde Vorm naar Swansea City, waar hij 89 wedstrijden speelde. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Tottenham Hotspur, waar Vorm veelal tweede doelman was achter Hugo Lloris.

In maart keepte hij zijn laatste wedstrijd, in de FA Cup tegen Norwich City. Sinds de zomer zat Vorm zonder club.

Vorm in Oranje

Vorm debuteerde in november 2008 voor het Nederlands elftal, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden (3-1). Hij maakte het WK van 2010 en het EK van 2012 mee als reservedoelman.

Michel Vorm komt in de slotfase van de troostfinale van het WK 2014 tegen Brazilië in het veld als vervanger van Jasper Cillessen ANP

Ook tijdens het WK 2014 zat hij voornamelijk op de bank. Tijdens de troostfinale tegen Brazilië (3-0) gunde bondscoach Louis van Gaal hem echter drie minuten speeltijd: hij kwam in blessuretijd in het veld voor Jasper Cillessen.

"Ik ben dankbaar voor alle clubs waar ik heb gespeeld en vereerd dat ik mijn land heb kunnen vertegenwoordigen op internationale toernooien", schrijft Vorm.

"Het feit dat ik onderdeel ben geweest van de geweldige geschiedenis van mijn land, ook daar ben ik dankbaar voor: een gouden medaille op het EK-onder 21, een zilveren tijdens het WK van 2010 en een bronzen op het WK van 2014."

STER reclame