Delano van Crooy en André Onana Getty Images

Het zag er sportief uit: Ajax-keeper André Onana die na de 13-0 zege op VVV-Venlo troostend een arm om de schouders van zijn collega Delano van Crooy legde en hem daarbij bemoedigend toesprak. Althans, zo oogde het voor de tv-kijkers.

Inmiddels weet Van Crooy niet meer zo goed wat hij ervan moet denken. In gesprek met Langs de Lijn vertelde de VVV-doelman zondag dat het gebaar van Onana hem gemengde gevoelens bezorgt. "Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel oprecht?"

"Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest", aldus de VVV-doelman.

Beluister hieronder het interview met VVV-keeper Delano van Crooy.

VVV-keeper over 13-0 nederlaag tegen Ajax

Dat Van Crooy zijn telefoon opnam voor een interview over de dertien doelpunten die hij zaterdagavond om de oren kreeg, is wél sportief. "Ik zeg niet dat ik er zin in heb, maar als je profvoetballer bent, hoort het er af en toe gewoon bij."

'Je voelt niks, dat is het erge'

Over de wedstrijd tegen Ajax kon Van Crooy kort zijn: "Het is niet te beschrijven. Je voelt niet echt iets, dat is het erge, denk ik. Je bent mentaal stuk, je wilt weg. Iedereen bedoelt het goed, maar je zit niet op medelijden te wachten."

Toch hield Van Crooy nog wel tien doelpogingen van Ajax tegen. Een cijfer wilde hij zichzelf niet geven, daarvoor was het ellendige gevoel nog te vers. "Dat laat ik aan de kenners over. Ik heb de wedstrijd ook niet teruggezien."

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Ajax Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dinsdag hoopt Van Crooy wel een plezierige avond te hebben als VVV-Venlo voor de beker thuis speelt tegen FC Den Bosch, de nummer zestien van de eerste divisie.

STER reclame