Clayton Kershaw is de gevierde man bij de Dodgers Getty Images

De honkballers van Los Angeles Dodgers zijn nog één overwinning verwijderd van het winnen van de World Series. Zondagnacht waren ze met 4-2 te sterk voor Tampa Bay Rays en daardoor namen ze een 3-2 voorsprong in de finale.

Dinsdagnacht kunnen de Dodgers in Game 6 de titel binnenslepen, voor het eerst sinds 1988. Wordt het 3-3, dan volgt een beslissende zevende wedstrijd in het stadion van Arlington (Texas).

Jansen moet op de bank blijven

Kenley Jansen kreeg geen speelminuten bij de Dodgers. Met de Oranje-international op de werpheuvel werd zaterdag een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven.

Werper Clayton Kershaw was de gevierde man bij de Dodgers. Hij stond ruim vijf innings op de plaat, gooide zes man uit en verpestte in de vierde inning een 'steelpoging' waarmee de Rays op 3-3 hadden kunnen komen.

Hij zag Manuel Margot stiekem naar de thuisplaat rennen, gooide de bal naar catcher Austin Barnes en die tikte Margot uit.

Homeruns

De Rays konden niet mee in de intensiteit van de Dodgers, maar hielden de schade tot de vijfde inning beperkt. Toen sloeg Max Muncy een homerun, waarna Tampa Bay niet meer in het stuk voorkwam.

Eerder in het duel had Joc Pederson ook al een homerun geslagen voor Los Angeles.

Stand World Series, Dodgers vs Rays: 3-2

LA Dodgers-Tampa Bay 8-3
LA Dodgers-Tampa Bay 4-6
Tampa Bay-LA Dodgers 2-6
Tampa Bay-LA Dodgers 8-7
Tampa Bay-LA Dodgers 2-4
LA Dodgers-Tampa Bay dinsdag
LA Dodgers-Tampa Bay woensdag

STER reclame