Natascha Ausma heeft voor het eerst in haar loopbaan een medaille op een grand slam gewonnen. De 24-jarige judoka uit het Friese dorp Lippenhuizen greep in Boedapest in de klasse tot 78 kilogram het brons.

Judoka Ausma verrast met brons bij grandslam in Boedapest Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ausma is op de wereldranglijst slechts de nummer 63 en achter Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk en Karen Stevenson pas de vierde Nederlandse.

Ze moest in de halve finale haar meerdere erkennen in de sterke Française Audrey Techeumeo, maar in de strijd om het brons rekende ze knap af met de Russin Aleksandra Babintseva.

Geen medaille wereldkampioen Van 't End

Noel van 't End kon in Boedapest geen eremetaal in de wacht slepen. De wereldkampioen in de klasse tot 90 kilogram verloor de strijd om het brons van de Azerbeidzjaan Mammadali Mehdijev.

Getty Images

Van 't End won zijn eerste drie partijen op ippon, maar ging in de halve finales ietwat ongelukkig op strafjes ten onder tegen de Mongoliër Gantulga Altanbagana. Eenzelfde lot wachtte hem in de partij om het brons tegen Mehdijev.

Ook Jur Spijkers verloor de strijd om het brons. De 23-jarige zwaargewicht verloor met ippon van de Georgiër Gela Zaalisjvili.

STER reclame