Paulo Dybala baalt tijdens Juventus-Hellas Verona

Juventus incasseert weer puntenverlies, Napoli toont sportief herstel

Juventus heeft in de Serie A andermaal averij opgelopen. Het elftal van trainer Andrea Pirlo kwam thuis tegen Hellas Verona niet verder dan 1-1.

Voor de rust werd een wonderschoon doelpunt van Juventus-aanvaller Álvaro Morata, die de keeper met een lobje verschalkte, wegens buitenspel afgekeurd door de VAR.

Middenmoter Verona scoorde na 60 minuten wel dankzij Andrea Favilli, die hard binnenschoot na een voorzet van Mattia Zaccagni.

Dejan Kulusevski hielp Juventus, dat de 20-jarige Zweed in januari had overgenomen van Atalanta Bergamo, na een mooie individuele actie (schot in de verre hoek) aan de gelijkmaker.

Matige reeks

Juventus liep voor de derde keer in vier competitiewedstrijden tegen puntenverlies aan. Tussendoor kreeg de club, die op de vijfde plaats staat met negen punten uit vijf duels, ook drie punten bijgeschreven na een reglementaire 3-0 zege op Napoli. Verona is de nummer acht met acht punten uit vijf wedstrijden.

De broers Lorenzo (links) en Roberto Insigne

Napoli klom naar de tweede plek in de Serie A. Drie dagen na de nederlaag tegen AZ werd met 2-1 gewonnen bij middenmoter Benevento.

Benevento-Napoli werd vooral het duel tussen de broers Roberto en Lorenzo Insigne.

Roberto (26) stond jarenlang onder contract bij Napoli. In die periode werd hij zes keer verhuurd, totdat Benevento de laatbloeier een jaar geleden kocht. Met die club werd hij afgelopen seizoen kampioen van de Serie B. Nota bene tegen zijn oude club maakte hij nu van dichtbij zijn eerste treffer op het hoogste niveau.

Verhoudingen

Zijn broer Lorenzo (29) geldt al jaren als boegbeeld van Napoli en maakte in de tweede helft even duidelijk hoe de verhoudingen liggen binnen de familie. Met een geweldige pegel schoot de kleine linksbuiten via de onderkant van de lat raak.

Invaller Andrea Petagna bezorgde Napoli na driekwart wedstrijd de winst, die het elftal van Gennaro Gattuso naar de tweede plek brengt in Italië.