Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Een vol stadion in Friesland zag sc Heerenveen zaterdag met 4-0 winnen van FC Emmen. Geen mensen natuurlijk op de stoeltjes van het Abe Lenstra Stadion, maar 15.000 knuffelberen in het kader van een Kika-actie voor onderzoek naar kinderkanker.

Emmen was de eerste 25 minuten sterker en zorgde via Michael de Leeuw en Caner Cavlan voor gevaar. Daarna sloeg Heerenveen in korte tijd twee keer toe. Henk Veerman scoorde na een rush van Mitchell van Bergen en Benjamin Nygren na slordig balverlies van Hilal Ben Moussa.

Dubbel rood

Kort na rust kreeg Simon Tibbling zijn tweede gele kaart binnen vijf minuten en later werd Emmen zelfs een negental omdat een charge van Nikolai Laursen op Pawel Bochniewicz met rood werd bestraft. De sanctie leek wat zwaar, maar werd bevestigd door de VAR.

Het stond bij de tweede rode kaart al 4-0 dankzij een prachtig hakje van Rodney Kongolo en de tweede treffer van Henk Veerman. Heerenveen herstelde zich met de zege van de 5-1 nederlaag tegen Ajax van vorige week. Emmen blijft nog zonder overwinning.

Henk Veerman gooide na afloop zijn shirt naar de beertjes op de tribune. "Ze vroegen erom", zei de spits.

Veerman geniet van 15.000 beren in stadion, Lukkien baalt van 'fouten' Emmen
Statistieken sc Heerenveen-FC Emmen

STER reclame