Trent Alexander-Arnold (r) samen met doelpuntenmaker Diogo Jota

Liverpool naast koploper Everton, teleurstellende topper tussen United en Chelsea

Liverpool is in de Premier League op gelijke hoogte met koploper en rivaal Everton gekomen. De Reds klopten nummer 19 Sheffield United moeizaam met 2-1. De topper tussen Manchester United en Chelsea eindigde in een teleurstellende 0-0.

Liverpool schoot uit de startblokken, maar het was Sheffield United dat op voorsprong kwam. Na een overtreding van Fabinho benutte Sander Berge een door de VAR gegeven strafschop.

Liverpool leek het daarna even kwijt te zijn waardoor de bezoekers kansen kregen om de score te verdubbelen. Roberto Firmino hielp zijn ploeg vlak voor rust over een dood punt heen door een rebound gemakkelijk binnen te schieten.

Na een uur spelen dacht Mohamed Salah op knappe wijze op voorsprong te schieten, maar de aanvaller stond nipt buitenspel. Een minuut later werd het alsnog 2-1 toen Diogo Jota raak kopte uit een voorzet van Sadio Mané.

Sheffield probeerde het daarna nog wel, maar de 2-2 bleef uit.

Manchester United - Chelsea

Op Old Trafford moest een half uur worden gewacht voordat het eerste schot op doel genoteerd kon worden. Chelsea-middenvelder Reece James schoot na een vrije trap in de handen van United-doelman David de Gea. Het bleek een opmaat voor enkele kansen op rij voor Marcus Rashford namens de thuisploeg en Christian Pulisic voor Chelsea.

Edinson Cavani

Na rust was het spelbeeld niet veel beter. Na een uur maakte Edinson Cavani zijn debuut voor United en amper tien seconden later tikte de 33-jarige Uruguayaan bijna de 1-0 binnen.

In blessuretijd pakte United bijna toch nog de zege toen Rashford de bal de verre hoek wilde krullen. Maar dankzij een geweldige redding van uitblinker Edouard Mendy wist United ook zijn derde thuiswedstrijd van dit seizoen niet te winnen.

In een zeiknat Manchester bleef Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank. Hakim Ziyech viel tien minuten voor tijd in.