Feyenoord neemt revanche op PSV

Aangepast

PSV heeft in de strijd om de titel een fikse dreun opgelopen. De ploeg ging met 3-1 onderuit bij Feyenoord en zakte daardoor naar de derde plaats.

Met de 10-0 afstraffing van eerder dit seizoen en het gevecht om een ticket voor de play-offs in gedachten opende Feyenoord furieus.

PSV stond flink onder druk, al was Stanislav Manolev in de openingsfase met een knal tegen de lat en een kopbal nog wel het dichtst bij een treffer.

Feyenoord stapelde daarna echter kans op kans. Andreas Isaksson voorkwam doelpunten van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum en een schot van Luc Castaignos werd gekraakt. Na een klein halfuur was het toch raak; op aangeven van Diego Biseswar kopte Wijnaldum binnen.

PSV met tien man na rood Engelaar

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam PSV wat onder de druk uit en Zakaria Labyad was met een afstandsschot zowaar dicht bij de gelijkmaker.

PSV begon goed aan de tweede helft, maar kreeg na zeven minuten een nieuwe tik te verwerken toen Orlando Engelaar na een duel met Castaignos met rood zwaar bestraft werd.

PSV bleef echter knokken en kwam zelfs langszij; nadat Labyad de paal had geraakt schoot invaller Ola Toivonen de bal vanaf ongeveer twintig meter koel binnen.

Lang kon PSV niet genieten, want na goed werk van Biseswar kopte Wijnaldum raak. Nadat Castaignos na een knappe aanval voor 3-1 had gezorgd, had Feyenoord vrij spel, maar meer doelpunten bleven uit.

"Titel kwijt door onterecht rood"

Een onterechte rode kaart van Orlando Engelaar kan PSV zomaar de titel kosten. Dat was de voornaamste conclusie van PSV-coach Fred Rutten.

"Er was echt helemaal niets aan de hand", vond Rutten. "Orlando speelde gewoon de bal. De televisiebeelden bewijzen dat ook. Vervolgens maakt zijn tegenstander wat theater en trekt de scheidsrechter de rode kaart. Niet te geloven."

Wel noemde Rutten het "zeer teleurstellend" hoe PSV in de Kuip speelde. "Feyenoord was veel agressiever. Toch hadden we het duel met elf tegen elf nog wel naar ons kunnen toetrekken. De echte flair ontbrak inderdaad bij ons. Maar die ontbreekt de laatste weken bij alle titelkandidaten."

Wijnaldum: "Mooie stap gemaakt"

Dat Feyenoord door deze winst zich volop mengt in de strijd om de achtste plaats was voor matchwinner Wijnaldum een opluchting: "We hebben een mooie stap gemaakt."

"Natuurlijk speelden ook de revanchegevoelens mee, na de 10-0 nederlaag in Eindhoven eerder dit seizoen. Toch wilden we vooral winnen om hoger op de ranglijst te komen. De ballen zaten er lekker in. Vanaf het begin namen we het initiatief en wonnen we de duels. Dan is het lekker voetballen."

STER Reclame