De brand veroorzaakte forse schade aan een woning op de derde verdieping Camjo Media

De explosieven die de politie aantrof na een brand in een Sneker flatwoning, blijken opgegraven munitie te zijn. Ze waren volgens de eigenaar van de woning met een metaaldetector opgespoord. Ze zijn door de EOD onderzocht, meldt Omrop Fryslân.

Er werd ook een kleine hennepplantage aangetroffen, bedoeld voor eigen gebruik. Agenten hebben de eigenaar van de woning aangehouden. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

De vondsten werden gedaan na een brand gisteravond in een woning ernaast. Er kwam veel rook vrij en daarom moesten ook bewoners van omliggende huizen naar buiten. Tijdens het ontruimen van een woning naast het huis dat in brand stond, werden de plantage en explosieven gevonden.

Vier gewonden

Vier mensen werden vanwege de brand naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om de bewoner van het appartement waar brand was en om drie mensen uit een familie uit een ander huis. Ze hebben rook binnen gekregen. Het is niet bekend hoe het met ze gaat.

Vanwege de vele rook werd een NL-Alert uitgegeven. De brand was binnen een uur onder controle. Er wordt nog onderzocht waardoor de brand uitbrak.

STER reclame