Eerste sprintetappe in Ronde van Spanje gewonnen door Sam Bennett Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Ier Sam Bennett heeft de vierde etappe van de Vuelta à España op zijn naam geschreven. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step was de Belg Jasper Philipsen net te slim af. Primoz Roglic behoudt de rode leiderstrui.

De 192 kilometer lange etappe voer over een relatief vlak parcours van Garray naar Ejea de los Caballeros. Al vroeg namen Luis Ángel Maté, Willie Smit, Jesús Ezquerra en Harry Tanfield de benen.

De vier renners pakten een voorsprong van vier minuten, waarna de ploegen Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step gas gaven. Even dreigde er een scheuring te ontstaan toen Movistar en Ineos de boel op een lint trokken, maar al snel keerde de rust terug in het peloton.

Eerste sprintetappe

De koplopers konden uiteindelijk niet voorkomen dat de eerste sprintetappe van deze Ronde van Spanje ook daadwerkelijk in een massasprint eindigde. Veertien kilometer voor de streep werden ze bijgehaald door het peloton.

Jasper Philipsen ontregelde daarop het treintje van de Deceuninck-Quickstep, maar hij kwam te vroeg op kop. Bennett won de sprint met een halve fiets voorsprong op de Belg.

Uitslag vierde etappe Vuelta à España

STER reclame