Brandon Lowe (links) viert een van zijn homeruns met Willy Adames EPA

Brandon Lowe heeft Tampa Bay Rays in de World Series naast Los Angeles Dodgers geholpen: 1-1. Met twee homeruns en drie binnengeslagen punten had hij een groot aandeel in een 6-4 zege in de tweede wedstrijd.

In de reguliere competitie was Lowe de beste slagman van de Rays, maar in de play-offs wilde het vooralsnog niet lukken met slechts zes honkslagen in 56 slagbeurten. Nu kwam zijn knuppel weer tot leven: "Het voelt goed om terug te zijn en weer dingen te kunnen doen."

De ploeg die het eerst vier overwinningen heeft behaald, mag zich de honkbalkampioen van Amerika noemen.

Lowe knalde de bal direct in de eerste inning over de hekken en dat deed hij in de vijfde inning nog eens, maar toen met twee man op de honken. De Rays konden daardoor uitlopen naar een 5-0 voorsprong.

Chris Taylor van de Dodgers antwoordde nog in dezelfde inning met ook een 'two-run homerun'. Ook Corey Seager sloeg later ook nog een homerun namens Los Angeles, maar bij 6-4 gooide Tampa het duel op slot.

Gloednieuw stadion

De World Series worden gespeeld in het gloednieuwe Globe Life Field-stadion in Texas van ruim een miljard dollar. Vanwege het coronavirus mag er slechts een beperkt aantal mensen naar binnen.

Stand World Series: 1-1

LA Dodgers-Tampa Bay 8-3
LA Dodgers-Tampa Bay 4-6
Tampa Bay-LA Dodgers vrijdag
Tampa Bay-LA Dodgers zaterdag
Tampa Bay-LA Dodgers zondag
LA Dodgers-Tampa Bay dinsdag
LA Dodgers-Tampa Bay woensdag

STER reclame