Mitchel Paulissen viert zijn doelpunt tegen NAC

Cambuur nieuwe koploper eerste divisie na winst in 'topper' bij NAC

SC Cambuur heeft de koppositie overgenomen in de eerste divisie. De formatie uit Leeuwarden won in Breda met 4-0 van NAC, dat voor het eerst dit seizoen puntenverlies leed.

Het duel tussen de nummers één en drie was op papier een topper, maar dat was zelden te zien op het veld. NAC miste veel spelers vanwege coronabesmettingen en kon geen vuist maken. Cambuur domineerde, maar speelde het gehavende NAC niet van de mat.

NAC Breda kwam voor het eerst sinds 2 oktober weer in actie. Toen sloeg bij de club uit Breda corona toe. Beluister hieronder een reportage over het duel met Cambuur.

Zeven minuten voor rust open Giovanni Korte de score. Hij was attent, nadat Erik Schouten op de paal had gekopt. Korte gleed ook nog de 0-3 binnen. De andere goals van Cambuur werden gemaakt door Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs.

NEC pakt punt

NEC haalde op het nippertje een punt tegen Jong PSV. Kristofer Kristinsson maakte voor de Eindhovenaren in de blessuretijd van de eerste helft de openingsgoal. Thomas Beekman maakte pas vier minuten voor tijd de gelijkmaker voor de Nijmegenaren.