Haagse horeca ondernemer spant kortgeding aan tegen de Nederlandse Staat. ANP

Goedemorgen! Het kort geding dat restauranthouders tegen de Staat hebben aangespannen, dient vandaag en de man die prinses Amalia en een vriend van haar bedreigde, staat voor de rechter.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Snel toenemende bewolking en vooral vanmiddag enige tijd regen. De maximumtemperatuur ligt tussen 13 en lokaal 15 graden. Morgen eerst regen, later ook wat zon. Het wordt erg zacht met een graad of 18, maar er staat wel veel wind. Ook na morgen vrij zacht, maar wisselvallig herfstweer.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het kort geding dient dat zo'n dertig restauranthouders hebben aangespannen tegen de Staat. Ze willen dat de sluiting van restaurants ongedaan wordt gemaakt.
  • In Zwolle staat een man terecht die ervan wordt verdacht dat hij prinses Amalia en een vriend van haar heeft bedreigd. Bij een eerdere zitting werd besloten dat de man van 31 moest worden onderzocht.
  • In het Gelderse Heerewaarden gaat een volledig emissievrij schip te water. De Green Wave zal in het stadscentrum van het Belgische Gent gaan varen.

Wat heb je gemist?

Politie en boa's gaan strenger handhaven op de naleving van coronaregels. Tot nu toe werd vooral gehandhaafd op excessen, maar nu komt er extra aandacht voor groepsvorming en het alcoholverbod, zegt voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In deze portretserie vertellen Amerikanen over grote thema's die een belangrijke rol spelen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. In deze aflevering: immigratie. "We hebben een president nodig die immigranten niet constant zwartmaakt", zegt immigratie-advocaat Karen Vallejos in de aflevering.

Eerdere afleveringen staan hier.

'We hebben een president nodig die immigranten niet constant zwartmaakt'

Fijne dag!

STER reclame