ProShots
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma maakt met kopvrouw Vos entree in vrouwenpeloton

Jumbo-Visma heeft bevestigd dat de wielerploeg komend seizoen ook in het vrouwenpeloton actief zal zijn. Marianne Vos is vastgelegd als blikvanger van de nieuwe formatie.

Jumbo-Visma heeft al een WorldTour-ploeg (met onder anderen Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen) en een schaatsploeg (met onder anderen Sven Kramer, Patrick Roest en Antoinette de Jong). Daar komt nu een vrouwenploeg in het wielrennen bij.

Teammanager Richard Plugge wil de nieuwe ploeg stapje voor stapje laten groeien. Na de overname van de Rabobank-mannenploeg in 2013 heeft Plugge geleerd dat het zelf bouwen aan een team meer mogelijkheden biedt dan een hele inboedel overnemen van een topteam.

Jumbo-Visma komt met vrouwenploeg, Vos wordt blikvanger

De ploeg zal geleid worden door Esra Tromp, die de afgelopen jaren de teammanager van Parkhotel Valkenburg was. Meervoudig wereldkampioene Vos maakt de overstap van CCC-Liv. "De visie en ambitie van de nieuwe ploeg spreken me aan. Ik kijk ernaar uit om te beginnen", aldus Vos.

Ook Anna van der Breggen en Chantal van den Broek-Blaak werden met Jumbo-Visma in verband gebracht, maar zij verlengden hun contract bij Boels-Dolmans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl