Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Fortuna Sittard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Emmen en Fortuna Sittard zijn er ook bij hun vijfde poging niet in geslaagd de eerste overwinning in het nieuwe seizoen te boeken. Het duel tussen de nummer zestien en achttien van de eredivisie eindigde in 2-2.

Met aanvoerder Anco Jansen terug in de basis nam FC Emmen direct het initiatief in eigen huis. Dat leidde ook tot mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak bij de Drentse voorwaartsen. Hoe het ook kan demonstreerden de zeer effectieve Fortunezen halverwege de eerste helft bij hun eerste doelpogingen van de wedstrijd.

Lisandro Semedo profiteerde in de achttiende minuut van een glijpartij in de Emmen-defensie en bracht ijlings ploeggenoot Sebastian Polter in stelling. Die rondde beheerst af. Vijf minuten later kwam Semedo in balbezit door een slordige pass van Jansen en deze keer ging de Kaapverdiër voor eigen succes: 0-2.

Riccardo van Rhijn maakt zijn eerste minuten in het Emmen-shirt Pro Shots

Met Riccardo van Rhijn als invaller - de 29-jarige verdediger werd daarmee de eerste Nederlandse A-international met het Emmen-shirt om de schouders - ging de thuisploeg aan het werk om de schade te repareren.

Dat leidde binnen een kwartier tot resultaat. Eerst profiteerde Nikolai Laursen van half ingrijpen door doelman Alexei Koselev bij een voorzet van Caner Cavlan en kort daarop gleed Michael de Leeuw een voorzet van opnieuw Cavlan tegen de touwen: 2-2.

Fortuna leek rijp voor de sloop, maar herstelde zich bijtijds van die twee snelle tegentreffers. De hekkensluiter perste er zelfs nog een slotoffensief uit, maar meer dan een buitenspeldoelpunt van de Zweedse invaller Emil Hansson leverde dat niet op.

Statistieken FC Emmen - Fortuna Sittard

STER reclame