VVV pakt punt tegen Heerenveen

VVV-Venlo heeft in een duel met een knotsgek slot met 2-2 een punt gepakt tegen sc Heerenveen, waardoor de nummer zeventien van de eredivisie een marge van drie punten houdt met hekkensluiter Willem II.

De gasten uit Friesland leidden bij rust met 1-0 dankzij een fraaie vrije trap van Mika Väyrynen bij de rust met 1-0 leidde. VVV oogde na de pauze feller en drong Heerenveen terug. Keeper Kevin Stuhr-Ellegaard hield echter lang stand, onder meer door een penalty van Dario Vujicevic te stoppen.

In de slotfase draaide arbiter Bas Nijhuis na overleg met zijn grensrechter het besluit om Heerenveen een strafschop te geven terug. Daarna boog de pas een kwartier voor tijd ingevallen spits Ruud Boymans met een omhaal en een van richting veranderd schot de achterstand om in een voorsprong. In de extra tijd zorgde Bas Dost met een frommelgoal toch nog voor de Friese gelijkmaker.

"Ik heb twee keer gescoord. Voor een spits is dat belangrijk," aldus Boymans, die al een tijdje droog stond. "Paal en lat raakte ik wel, maar de bal wilde er niet in. Het zat gewoon tegen. En dan ineens vliegen er twee wel in. Ongelooflijk. Door de zege van Willem II op AZ was de druk toch toegenomen. Door dit punt hebben we nu drie punten voorsprong. Dat moet genoeg zijn."