Het Openbaar Ministerie in Limburg gaat op zoek naar het dossier van een oude, onopgeloste verkrachtingszaak uit 1990. Mogelijk is er een connectie met Jos B. die terechtstaat voor het misbruiken en doden van Nicky Verstappen in 1998.

Het OM is in actie gekomen na vragen van de misdaadsite Femke Fataal. Op die site staat een interview met het slachtoffer van de verkrachting in 1990, een destijds 13-jarige jongen.

De zaak werd destijds niet opgelost. Twee jaar geleden, toen de politie tips vroeg over Jos B., stapte het slachtoffer naar de politie met zijn verhaal. Hij zag overeenkomsten tussen zijn verkrachting en eerdere zedenmisdrijven door Jos B. in 1984 en 1985.

Getuige

Ondanks toezeggingen van de politie dat hij zou worden teruggebeld, gebeurde dat niet. Onduidelijk is waarom niet. "Dat zat me best dwars", zegt de man tegen de NOS. "Bovendien kan ik me voorstellen dat er nog meer slachtoffers zijn."

Vanochtend is hij alsnog gebeld door de politie. "Vreemd dat het nu pas wordt onderzocht", zegt het slachtoffer. "Maar wel fijn dat het gebeurt."

Of het onderzoek van het OM een vervolg krijgt, is nog maar de vraag. Het dossier uit 1990 zit niet in het archiefsysteem dat de politie nu gebruikt.

STER reclame