George Springer (l) en Carlos Correa vieren de zege van Houston Astros EPA

Houston Astros heeft in de strijd om de World Series-tickets een beslissend zevende duel afgedwongen met Tampa Bay Rays. De Astros wonnen de zesde wedstrijd met 7-4. Los Angeles Dodgers versloeg Atlanta Braves in het vijfde duel met 7-3.

George Springer, José Altuve en Carlos Correa sloegen in de vijfde inning vier punten binnen waardoor Houston met 4-1 voorkwam. De Astros liepen vervolgens uit naar 7-1.

Houstons startend werper Framber Valdez stond zes innings op de heuvel en stond de Rays drie honkslagen toe en slechts één run.

Houston is pas de tweede formatie die een 3-0 achterstand heeft goedmaakt in de play-offs van de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Boston Red Sox deed dat in 2004 tegen New York Yankees en won toen ook het beslissende duel.

Dodgers geven niet op

Ook Los Angeles Dodgers maakte een achterstand goed. De Dodgers wonnen het vijfde duel met Atlanta Braves met 7-3 en voorkwamen daarmee uitschakeling. De Braves staan in de best-of-7-serie nog met 3-2 voor.

De Curaçaose honkballer Ozzie Albies was belangrijk geweest in de eerste twee duels voor Atlanta, maar kwam er ditmaal niet aan te pas. Albies verscheen vier keer aan slag, maar een honkslag leverde dat niet op.

Will Smith zette de Dodgers in de zesde inning op een 4-2 voorsprong. Met twee man op de honken sloeg hij een homerun tegen de werper met dezelfde naam.

In de negende inning kwam Kenley Jansen op de heuvel voor de Dodgers en hij gooide drie man van Atlanta met drie slag uit. In de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) worden de volgende wedstrijden gespeeld.

STER reclame