ANP

Ambtenarenpensioenfonds ABP betaalt een aanvulling op het pensioen waar sommige deelnemers recht op hadden, maar die ze nog niet kregen, alsnog uit. ABP bevestigt dat na berichtgeving van tv-programma MAX Meldpunt, dat al langer aandacht besteedt aan deze zaak.

Tweeverdieners

Het gaat om een aanvulling op het pensioen voor tweeverdieners. Koppels die voor 1995 allebei werkten, hebben recht op zo'n aanvulling omdat ABP-deelnemers toen te weinig pensioen opbouwden als hun partner ook een pensioen opbouwde.

Aan het begin van hun pensioen moesten mensen aangeven dat dit het geval was, maar lang niet iedereen heeft dat gedaan. ABP betaalt dit nu met terugwerkende kracht uit aan mensen die de afgelopen tijd alsnog een aanvraag hebben ingediend.

Er zijn tot nu toe zo'n 22.000 nieuwe aanvragen binnengekomen bij het pensioenfonds. 14.000 daarvan heeft ABP al beoordeeld. Daarvan hebben er 6000 recht op de aanvulling. De anderen kregen die al of komen niet in aanmerking.

Relatief klein bedrag

Volgens MAX Meldpunt krijgen mensen voortaan gemiddeld 900 euro bruto extra per jaar. Gepensioneerden krijgen ook in een keer het bedrag uitbetaald dat ze tussen het moment van hun pensionering en nu zijn misgelopen.

In totaal heeft ABP hiervoor 100 miljoen euro gereserveerd. Op een totaal belegd vermogen van 460 miljard euro is dat een relatief klein bedrag voor het pensioenfonds.

STER reclame