Houston Astros-speler Carlos Correa wordt geknuffeld door teamgenoten EPA

Houston Astros heeft in de strijd om een ticket voor de World Series een zesde wedstrijd tegen Tampa Bay Rays afgedwongen. In het vijfde duel joeg Carlos Correa de bal in de slotinning de tribunes in: 4-3.

Het was pas Correa's derde honkslag in achttien slagbeurten, maar twee daarvan waren wel homeruns. Houston verloor de eerste drie duels met Tampa Bay, maar won nu voor de tweede keer op rij.

Met vier rookies op de heuvel stonden de Astros in ruim zes innings slechts vier hits en twee runs toe. De meer ervaren Josh James mocht het daarna afmaken.

De laatste ploeg die na een 3-0 achterstand alsnog een best-of-seven-serie wist te winnen, was Boston Red Sox in 2004.

Ruime zege voor Atlanta Braves

Atlanta Braves is na een 10-2 zege op Los Angeles Dodgers nog één zege verwijderd van de World Series. De Braves, in 1999 voor het laatst (verliezend) MLB-finalist, hebben nu een 3-1 voorsprong.

Een dag eerder verloren de Braves nog met 15-3, maar nu sloeg de ploeg van de Curaçaose honkballer Ozzie Albies bijna even hard terug. Met name Marcell Ozuna, die de bal tot twee keer toe de tribune in sloeg, was op dreef.

Ook zijn andere twee slagbeurten leverden een honkslag op. Ozuna sloeg vier punten binnen.

De zesde inning was uiteindelijk beslissend. Daarin stond het 1-1, waarna Atlanta met verre honkslagen van Freddie Freeman en Ozuna op werper Clayton Kershaw zes man over de thuisplaat bracht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) worden de volgende wedstrijden gespeeld.

STER reclame