Willem II stunt met zege op AZ

Aangepast

Willem II heeft zijn derde seizoenzege geboekt.

De hekkensluiter in de eredivisie liet zien zich nog niet bij degradatie neer te leggen en won thuis met 2-1 van AZ, dat verzuimde de vierde plaats steviger in handen te nemen.

Willem II kwam tegen een ongeïnspireerd ogend AZ snel op voorsprong dankzij een fraaie vrije trap van Andreas Lasnik. Vervolgens hielp het de gasten door zwak verdedigen echter aan de 1-1; Kolbeinn Sigthórsson onderschepte een riskante terugspeelbal van Marlon Pereira en scoorde.

Ook na de pauze begon Willem II sterk en na mislukte pogingen van Ricardo Ippel en Maceo Rigters, kopte Evgeni Levtsjenko raak. AZ leek te ontwaken, maar het offensief leverde, afgezien van een afgekeurde treffer van Pontus Wernbloom, niets op.

"Schandalige overtreding"

AZ-verdediger Héctor Moreno kreeg kort voor tijd rood na een onbesuisde sliding. Tot woede van zijn coach Gertjan Verbeek, die de Mexicaan dit seizoen tegen FC Groningen ook al in de fout had zien gaan. "We zullen absoluut niet in beroep gaan tegen het schikkingsvoorstel," brieste Verbeek. "Het was een schandalige overtreding. Ik ga er vanuit dat dit het einde seizoen voor hem is."

Willem II-coach John Feskens was na afloop een gelukkig man. De oud-prof, die eerder deze maand de taken overnam van Gert Heerkes, gelooft nog in het afwenden van rechtstreekse degradatie. De achterstand van de hekkensluiter op nummer zeventien VVV-Venlo werd verkleind tot twee punten.

"Ik ben heel blij met deze zege. Dit had niemand verwacht. We zaten in een diep dal, maar de ploeg verdient een groot compliment. We hebben verdiend gewonnen. Er is weer hoop in de Tilburgse harten. Alles is nog mogelijk", aldus de trainer van de club, die in de laatste twee wedstrijden van de competitie FC Twente en NAC treft.

STER Reclame