Polen kent weinig moeite met Bosnië en pakt koppositie in poule Nederland

Goalgetter Lewandowski leidt Polen met twee treffers naar koppositie

In de Nations League-poule van Nederland is Polen voorbij Oranje en Italië gegaan. De Polen wonnen in eigen huis met 3-0 van Bosnië en Herzegovina en staan nu met zeven punten bovenaan in groep 1.

Polen kende een vrij eenvoudige avond tegen Bosnië, dat na een kwartier spelen al met tien man stond. De rode prent was voor verdediger Anel Ahmedhodzic, die de doorgebroken Robert Lewandowki licht haakte.

De doelpunten lieten daarna even op zich wachten, maar vielen snel na elkaar. Net voor rust brachten Lewandowksi en Karol Linetty hun land op 2-0 voorsprong, net na rust besliste opnieuw Lewandowksi het duel.

België herovert koppositie

In IJsland heroverde België de koppositie in groep 2. De Belgen wonnen onder aanvoering van Romelu Lukaku met 2-1 van de IJslanders. Lukaku was verantwoordelijk voor de Belgische doelpuntenproductie en hield zijn uitstekende vorm bij de Rode Duivels in stand. In de laatste twaalf interlands scoorde hij al vijftien keer.

België herovert koppositie in groep 2 en stuurt IJsland een divisie lager

De koppositie ging ten koste van Engeland, dat op Wembley met 1-0 verrassend ten onder ging tegen Denemarken. De Engelsen verloren centrale verdediger Harry Maguire al na een half uur spelen met zijn tweede gele kaart.

Afgelopen zondag kwam Engeland juist aan kop van de groep door België met 2-1 te verslaan. Jubilaris Christian Eriksen zorgde voor de enige treffer door in zijn honderdste interland raak te schieten uit een strafschop.

Denemarken stunt op Wembley en verslaat Engeland

Portugal heeft zonder Cristiano Ronaldo, die dinsdag positief testte op het coronavirus, vrij eenvoudig weten te winnen van Zweden. In de eerste helft beslisten de Portugezen het duel via treffers van Bernardo Silva en Diogo Jota. Twintig minuten voor het einde maakte Jota er met zijn tweede 3-0 van.

In de groep deelt Portugal de koppositie met Frankrijk, dat in een reprise van de WK-finale van 2018 met 2-1 won van Kroatië. Antoine Griezmann en Kylian Mbappé scoorden voor Les Blues. Nikola Vlasic deed dat voor de Kroaten.

Mbappé stelt zege Frankrijk veilig ten koste van Kroatië

Een overzicht van de stand van zaken in de drie groepen van divisie A.

• NOS
  • NOS
  • NOS
    De stand in Groep 3.

Spits Eran Zahavi van PSV heeft zijn land met een hattrick aan een overwinning geholpen in de Nations League. De Israëliërs stonden in Trnava tegen Slowakije lang met 2-0 achter, maar tussen de 68e en 89e minuut bezorgde Zahavi zijn land met drie doelpunten de winst: 2-3.

De 33-jarige aanvaller keert zo toch met een goed gevoel terug naar Eindhoven, nadat hij vorige week in de play-offs om een EK-ticket tegen Schotland een strafschop had gemist. Israël zag daardoor de kansen op deelname aan het EK vervliegen.

Vier goals

In de Nations League was Zahavi daarna in twee wedstrijden vier keer trefzeker. Hij kon zondag met zijn treffer tegen Tsjechië een nederlaag niet voorkomen (1-2), maar tegen Slowakije bezorgde Zahavi de Israëliërs met een zuivere hattrick wel de winst.

PSV hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.