NOS Voetbal

Frankrijk en Portugal in evenwicht, Denemarken wint eenvoudig op IJsland

Strijd tussen wereldkampioen Frankrijk en Europees kampioen Portugal blijft gelijk

Met wereldkampioen Frankrijk en Europees kampioen Portugal tegenover elkaar had het Stade de France zondag het mooiste affiche in de Nations League. Het duel was voor de Fransen extra beladen omdat de Portugezen in 2016 uitgerekend ten koste van 'de Haantjes' de Europese titel hadden gegrepen.

Net als toen wisten de ploegen ook zondagavond niet te scoren binnen negentig minuten. Vier jaar geleden kwam er in de finale een verlenging aan te pas, nu was het na de reguliere speeltijd klaar.

In het matige duel kwam er pas na rust wat leven in de brouwerij en moesten de keepers soms aan het werk. De Franse doelman Hugo Lloris stopte schoten van Joao Felix, Renato Sanches en in de extra tijd van Ronaldo. Aan de overkant stond Rui Patricio pal bij een inzet van Paul Pogba.

Doelpunt Pepe afgekeurd

Pepe kopte raak namens Portugal, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Beide ploegen hadden in groep 3 van de Nations League nog geen averij opgelopen.

Afgelopen woensdag had Portugal ook al doelpuntloos gelijkgespeeld tegen buurland Spanje. Aanstaande woensdag spelen de Portugezen tegen Zweden, Frankrijk gaat dan op bezoek bij Kroatië. Eerder op de avond wist Kroatië met 2-1 van Zweden te winnen.

Christian Eriksen legt na een snelle uitbraak aan voor de 2-0.

Een paar duizend kilometer verderop speelden IJsland en Denemarken het tweede duel in groep 2 van de A-divisie. Eerder op de avond speelden Engeland en België in dezelfde groep tegen elkaar, waarbij Engeland door een 2-1 zege de koppositie greep.

Bij een temperatuur van acht graden in het Laugardalsvöllur-stadion in Reykjavik, had Denemarken had weinig moeite met de IJslanders. Via treffers van Runar Mar Sigurjonsson (eigen doelpunt), oud-Ajacied Christian Eriksen en Robert Skov boekte de nummer drie van de poule een eenvoudige 3-0 zege.

Voor de Denen wacht woensdag het uitduel tegen Engeland, IJsland ontvangt die avond België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl