De beveiliger richt een vuurwapen op de man die pepperspray naar hem sproeit
NOS Nieuws

Man doodgeschoten na protesten extreemlinks en extreemrechts in Denver

In de Amerikaanse stad Denver is aan het einde van extreemlinkse en extreemrechtse protestacties een man doodgeschoten. Volgens de politie is de schutter een beveiliger, die niet bij de betogers hoorde. Een lokaal tv-station meldt dat de beveiliger door de zender was ingehuurd om journalisten te beschermen die verslag deden van de protesten.

De schietpartij was bij het Denver Art Museum en gebeurde op het moment dat de demonstraties ten einde liepen.

De politie zegt dat er een hevige woordenwisseling aan het schietincident voorafging. Waar deze over ging, is onduidelijk. Op foto's is te zien dat de beveiliger een vuurwapen vasthoudt terwijl de man pepperspray naar hem sproeit. Na de beschieting wordt de verdachte snel ingerekend door agenten.

Verdachte wordt ingerekend

Op beelden op sociale media is te zien wat vermoedelijk voorafging aan het schietincident. Het slachtoffer is betrokken bij een woordenwisseling met een man in een 'Black Guns Matter'-shirt. Hij verdwijnt daarna uit het beeld en wordt vervolgens door iemand anders doodgeschoten, terwijl hij met pepperspray spuit.

Dit zijn andere beelden van het moment van het incident.

Man doodgeschoten bij protesten in Denver

De man in het Black Guns Matter-shirt was niet betrokken bij de schietpartij, heeft de politie bevestigd. Black Guns Matter is een actiegroep die naar eigen zeggen voorlichting geeft aan vooral zwarte jongeren over veilig wapenbezit. Volgens een politiecommissaris zijn het slachtoffer en de verdachte witte mannen.

De burgemeester van Denver heeft op Twitter zijn steun uitgesproken aan de nabestaanden van het slachtoffer, maar heeft gezegd dat hij geen verdere details wil geven. Volgens hem is er vooralsnog geen verband gevonden met de demonstraties, maar het onderzoek naar de schietpartij loopt nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl