Butler houdt Miami in race in NBA-finale Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Aan de hand van Jimmy Butler heeft Miami Heat met 111-108 gewonnen van LA Lakers en zo de finale van de NBA met ten minste nog één duel verlengd. In die finale (best-of-7) is de stand nu 3-2 voor de Lakers.

Bij de Lakers tekende LeBron James voor 40 punten, maar dat was niet voldoende voor de winst; Butler hield de Heat met 35 punten, 12 rebounds en 11 assists in de race en voorkwam zo dat de favoriete Lakers met hun zeventiende titel aan de haal gingen.

In de slotfase van het duel ontspon zich, zoals wel vaker deze serie, een ware titanenstrijd tussen Butler en James. Beide kemphanen waren bij 17 van de laatste 21 punten direct betrokken.

Green mist

De Lakers, die tijdens het duel bijna voortdurend tegen een achterstand aan keken, hadden de zege en daarmee de titel voor het grijpen. James dribbelde richting de basket, zag drie Heat-spelers op zich af komen, maar ook ploeggenoot Danny Green helemaal vrij staan.

Driepunterspecialist Green miste echter de kans om met iets meer dan acht seconden op de klok zijn ploeg op twee punten voorsprong te schieten. Na een overtreding op Tyler Herro mocht de Heat-guard zelf het duel beslissen door twee vrije worpen raak te schieten.

Zondag staan de twee teams tegenover elkaar in de zesde wedstrijd in de serie. Mocht Miami Heat weer winnen staat dinsdag de laatste en beslissende wedstrijd op het programma.

STER reclame