NOS NieuwsAangepast

Duitse baby overleeft extreem vroege geboorte

In Duitsland is een baby die in de 21e week van de zwangerschap werd geboren, gezond gebleken. Vijf maanden na de geboorte is baby Frieda deze week uit het ziekenhuis in de stad Fulda ontslagen.

Frieda werd samen met haar tweelingbroertje Kilian in november geboren. De zwangerschap had 21 weken en 5 dagen geduurd, net iets meer dan de helft van een voldragen zwangerschap.

Overleden

Kilian woog bij zijn geboorte 469 gram, Frieda 460 gram. Na zes weken overleed Kilian door hart- en darmproblemen. Frieda doorstond haar eerste maanden en groeide met de hulp van artsen uit tot een gezonde baby.

Nu, ruim negen maanden na de conceptie, is het meisje 50 centimeter lang. Haar gewicht is 3700 gram. Volgens de artsen gaat het goed met haar en kan ze zich ontwikkelen als ieder ander kind.

Wonder

De artsen spreken van een medisch wonder. Aangenomen werd dat een kind dat voor de 22e week van de zwangerschap wordt geboren, geen overlevingskans heeft. Longen, hart en hersenen zijn dan nog niet genoeg ontwikkeld.

De ouders van Frieda zijn volgens lokale media "zielsgelukkig". Volgens het ziekenhuis in Fulda is Frieda in Europa de vroegst geboren baby ooit die levensvatbaar is gebleken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl