Kenley Jansen bij de Dodgers AFP

De Antilliaanse honkballers Kenley Jansen en Ozzie Albies gaan het tegen elkaar opnemen in de play-offs van de Major League. Jansen en Albies treffen elkaar met respectievelijk Los Angeles Dodgers en Atlanta Braves in de finale van de National League. De winnaar van de best-of-seven-serie gaat door naar de World Series.

Zowel de Dodgers als de Braves plaatsten zich ongeslagen voor de finale van de National League. Los Angeles won in de best-of-five-serie ook het derde duel met San Diego Padres. Het werd in Arlington 12-3.

Jansen niet in actie

Pitcher Jansen, die altijd in de slotfase wordt ingezet om de zege veilig te stellen, kwam niet in actie. Woensdag, in het tweede duel met de Padres, kwam hij in de problemen en werd hij in de negende inning voortijdig van de heuvel gehaald.

Bij de Padres kwam Jurickson Profar als aangewezen slagman twee keer in actie, maar dat leverde niets op.

Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Will Smith. Hij werd de eerste catcher in de geschiedenis van de MLB én de eerste speler van de Dodgers ooit met vijf honkslagen in een play-offduel. San Diego gebruikte in het duel maar liefst elf pitchers. Ook dat was in de play-offs nog nooit gebeurd.

Overtuigende zeges Braves en Astros

Atlanta Braves besliste de serie tegen Miami Marlins met een overtuigende zege: 7-0. Albies, de tweedehonkman van de Braves, was goed voor een run en een honkslag. De 23-jarige honkballer van Curaçao is bezig aan zijn vierde jaar in de Major League.

Houston Astros bereikte ten koste van Oakland Athletics (11-6) de finale van de American League. Oakland, dat in het reguliere seizoen als tweede was geëindigd in de American League, leidde na de derde inning nog met 3-0.

Onder meer dankzij Carlos Correa (één homerun, vijf binnengeslagen punten) en Michael Brantley (twee homeruns, drie binnengeslagen punten) ging de kampioen van 2017 alsnog met de zege aan de haal. De stand in de serie kwam daarmee op 3-1.

STER reclame