Ferdi Kadioglu wordt gefeliciteerd door Myron Boadu na zijn 3-0

Jong Oranje speelt met Jong Gibraltar, maar monsterscore blijft uit

Met vier aanvallers en Ryan Gravenberch in een aanvallende rol op het middenveld was het doel van Jong Oranje tegen voetbaldwerg Jong Gibraltar duidelijk: zo vaak mogelijk scoren. De teller stokte donderdagavond uiteindelijk bij 5-0.

Bondscoach Erwin van de Looi wilde de EK-kwalificatiewedstrijd in Venlo gebruiken om het al indrukwekkende doelsaldo verder op te vijzelen en posteerde aanvoerder Dani de Wit naast Myron Boadu in de spits. Het duo werd vanaf de flanken ondersteund door Ferdi Kadioglu en Cody Gakpo.

Toen De Wit al in de zevende minuut de score opende leek een monsterscore ook in de maak, maar die bleef uiteindelijk uit. Halverwege stond het 3-0, dankzij de tweede treffer van De Wit en een doelpunt van Kadioglu, zijn eerste voor Jong Oranje.

Bekijk hieronder de reactie van een kritische én trotse bondscoach Van de Looi en Gakpo:

Na rust lanceerde Nederland de een na de andere aanval, maar werden de goals duurder betaald tegen een veelvuldig tijdrekkend Jong Gibraltar. Alleen rechtsback Deyovaisio Zeefuik (4-0) en debutant Jurgen Ekkelenkamp (5-0) wisten het net nog te vinden.

De light-versie van een doelpuntenfestijn zal niet zijn waarop Van de Looi vooraf had gehoopt, maar lang hoeven ze daarvan bij Jong Oranje ook weer niet wakker te liggen. De ploeg gaat glansrijk aan de leiding in zijn kwalificatiegroep, met de perfecte score van 21 punten uit 7 duels.

Bovendien betekende de tiende overwinning op rij dat De Wit, Boadu en consorten de geschiedenisboeken ingingen: nooit eerder wist Jong Oranje zo veel wedstrijden achtereen te winnen.

Joshua Zirkzee maakte zijn debuut voor Jong Oranje

De negen groepswinnaars plaatsen zich voor het EK van volgende zomer, net als de beste nummers 2. Er staan voor Jong Oranje nog drie duels op het programma, te beginnen met die van dinsdag op bezoek bij Jong Cyprus.