De Jong in zijn nopjes met Götze: 'We halen een grote ster binnen'

PSV haalde de afgelopen transferperiode een keur aan nieuwe spelers binnen, met Mario Götze als klap op de vuurpijl. Technisch manager John de Jong is in zijn nopjes, maar het handelen van de club roept ook vraagtekens op.

Leggen de Eindhovenaren hun lot niet te veel in handen van de nieuwe Duitse hoofdtrainer Roger Schmidt? En wat betekent de komst van de vele nieuwelingen voor de positie van talenten als Mo Ihattaren?

Geen twijfels bij De Jong

De Jong verwacht niet dat de ontwikkeling van de jeugd nu in gevaar komt. "Helemaal niet. Ik denk dat de aankopen de jonge spelers juist goed kunnen helpen het laatste stapje te zetten. Wij zochten naar balans en ervaring, die lijn hebben wij goed open gehouden."

Bekijk hieronder het gehele interview met John de Jong:

'Schmidt is geheim van Götze-transfer, ik heb die ruimte open gehouden'

Veel transfers kwamen tot stand via Schmidt. Zet hij daarmee De Jong niet buitenspel? "Nee, want ik doe alle transfers in samenspraak met de trainer. Die samenwerking moet je juist hebben om goede transfers te maken", zegt de technisch manager.

"Zijn aanwezigheid heeft onwijs geholpen", gaat De Jong verder. "Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Eigenlijk is het voor mij geen thema. Hij helpt om - in dit geval - spelers uit de Bundesliga te halen, ik zie daar het probleem niet van in."

Met name op het middenveld is door alle nieuwelingen dringen geblazen in Eindhoven.

De opties voor PSV-coach Roger Schmidt na het sluiten van de transfermarkt NOS

Dat na Adrian Fein, Marco van Ginkel, Philipp Max, Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi en Yvon Mvogo ook nog voormalig WK-held Mario Götze binnengehaald zou worden, had De Jong niet verwacht.

"Daarin is Schmidt het geheim, hij heeft contact gehouden met hem. We hadden een wild idee in de zomer en ik heb de ruimte open gehouden om het mogelijk te maken", aldus De Jong.

Met al deze aankopen, wanneer spreken ze bij PSV van een geslaagd seizoen? "Ik ben alleen tevreden als we een prijs winnen", besluit De Jong.

STER reclame