Nadal ondanks zege: 'Het is te koud om te tennissen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rafael Nadal heeft zich op Roland Garros voor de 34ste keer voor de halve finales van een grandslamtoernooi geplaatst. De twaalfvoudig winnaar moest wel flink aan de bak om de onverschrokken Italiaanse tiener Jannik Sinner te verslaan: 7-6 (4), 6-4, 6-1.

Vanwege de marathonpartij tussen Diego Schwartzman en Dominic Thiem liep het speelschema enorm uit, waardoor Nadal pas om 01.30 uur zijn laatste klap kon uitdelen aan Sinner.

Sinner kopieert Nadal

Sinner is de eerste speler sinds Nadal (in 2005) die bij zijn debuut op Roland Garros de kwartfinales heeft gehaald. Eerder in het toernooi had hij al indruk gemaakt met zeges op David Goffin en Alexander Zverev.

Nadal had in z'n laatste drie partijen de eerste set met 6-1 gewonnen, maar had tegen Sinner een tiebreak nodig voor de setwinst. De 19-jarige Italiaan ging onbevreesd de rally aan, vocht voor elk punt en liet Nadal hard werken.

Jannik Sinner AFP

In de eerste twee sets was de eerste break voor Sinner, maar de ervaren Nadal brak in beide gevallen meteen terug. In de tiebreak ging het mis voor Sinner toen hij vanaf 2-3 twee servicepunten inleverde. Sinner kwam in set twee bij 4-4 op 40-15, maar werd toch gebroken.

Nadal voert druk op

Hoewel beiden in die eerste twee sets evenveel lange rally's hadden gewonnen, kreeg Nadal meer grip op de partij en hij begon de derde set met een break. Sinner bleef knokken, maar hield zijn hoge niveau niet vast.

De 15 jaar oudere Nadal liet niet meer los, voerde de druk op, liep op alles en kon toch weer na drie sets douchen.

STER reclame